Založ si blog

Nedemokratický demokrat

Udalosti posledných dní ma svojím spôsobom prinútili reagovať. Klamal by som, že sú to len tieto dni a nie nejaké dlhšie obdobie, no teraz to akosi vyvrcholilo.

Odrazím sa od poslednej kampane Absolut vodky, ktorá časť verejnosti pobúrila. Či sa tomu čudujem? No popravde nie. Pretože dajte mačku psovi a on ju roztrhá. To isté platí aj pre určité národnosti a etniká. Prečo sa teda čudujeme pobúreniu ak v Európe, kde je väčšina obyvateľstva určitej rasy ponúkajú niečo čo sa vymyká tradíciám a zvyklostiam? Celá ta reklama bola dosť veľkou provokáciou a hlavne v období kedy migrácia predstavuje obrovský problém. Aby bolo jasné nemám problém s nikým, ale nemám rád provokácie obdobného typu. Sám som presvedčený, že akýkoľvek ľudia dokážu ak majú dobré srdce byť pokope. No častokrát je to len ideál, ktorý nebýva vypočutý.

Prečo ten úvod? 

Totiž vznikla istá kauza a celú ju začalo video mladej gymnazistky, ktorá sa vo videu vyjadruje aký je multikulturalizmus nezmysel. Áno dnes už azda drvivá väčšina vie, že nefunguje a o to viacej sa začala kampaň na jeho propagáciu, aby sa ešte zachránilo čo sa dá. Ja osobne si tiež myslím, že je to niečo čo fungovať nemôže. Ale späť k podstate veci. Dievčina si vypočula množstvo nadávok a veľa urážok o tom koho záujmy zastupuje ba dokonca, žeby ju mali trestne stíhať. V samotnom videu, ktoré si viete vyhľadať na youtube pritom len vraví, že národy by si mali zachovať svoju identitu, tradície a mali by presadzovať to na čom boli založené a nie miešať sa dokopy a žiť v šedej zóne. Kvôli tomuto sa jej dostalo verejného linču. Ja len čakám kedy sa do toho obuje niektorý politik , aby z toho niečo opäť vyťažil. Ľudia na soc. sieťach hneď veci prikrášlili a vyhlasujú ona je xenofób. Ale z videa nič takéto nevyplýva a nehovorí ani o tom, že by tu nemala byť iná rasa a podobne. Hovorí o zachovávaní identity národností. Komu potom vadí iný názor?

 

Nedemokratický demokrat

Čo tým vlastne myslím? No to je to ak sa najväčší demokrati Slovenska a sveta vyjadria o tom, že ona hovorí nezmysly a nemá ani právo niečo podobné hovoriť. Iní povedia, že treba niečo robiť z mládežou ak majú takéto názory a podobné nezmysly. V prvom rade všetkým odporúčam naštudovať ústavu SR alebo aspon princípy demokracie. Pretože demokracia nie je len to, že môj názor je jediný. Demokracia je to, že aj keď nesúhlasím z názorom iného človeka tak ho aspoň bude rešpektovať pokiaľ neporušuje zákon. Naučme sa preto rešpektovať názory druhých. Hoci nie su totožné s našimi. Naučme sa rešpektovať jeden druhého. Naučme sa vecne poukázať na niečo o čom si myslíme, že nie je pravda. Neútočme pre Like na soc. sietiach, neurážajme a nenadávajme. Neposielajme niekoho do basy pre iný názor pretože potom sme len krôčik od toho čo sme v roku 1945 porazili.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 2462x
Priemerná čítanosť článkov: 2462x

Autor blogu

Kategórie

Archív